Duurzame plantenbakken, TRIBOO

Duurzame plantenbakken

SMEULDERS STORIES

Minder grondstof gebruiken met hetzelfde eindresultaat?

Duurzame plantenbakken: Smeulders Interieurwerken maakt het mogelijk voor TRIBOO!

In opdracht van TRIBOO produceerden en leverden we een serie innovatieve plantenbakken. Gemaakt van #Greengridz. Dit materiaal heeft 60% minder grondstof nodig (refuse) vergeleken met traditioneel plaatmateriaal. Bijkomend voordeel: minder gewicht in verwerking en transport en daardoor besparing op het energieverbruik van machines en minder uitstoot tijdens transport.

Wat is GREENGRIDZ?

GREENGRIDZ is een gezond en circulair meubelconstructie paneel. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Hierdoor is het constructiepaneel sterker en stijver dan welk massief paneel op dit moment verkrijgbaar in de markt. Het buigt niet door waardoor lange constructies voor meubel en bouw toepassingen eenvoudig geconstrueerd kunnen worden. Het is 100% vlak waardoor perfecte afwerking zonder oneffenheden zorgt voor een onvergelijkbare strakke uitstraling.

Kijkvenster

De plantenbakken zijn voorzien van een kijkvenster. Een leuke gimmick die de nieuwsgierigheid wekt. Het is hierdoor duidelijk zichtbaar hoe het materiaal is opgebouwd. De plantenbak vertelt zo zijn eigen circulaire verhaal.

Herbruikbare dekens

Voor het transport gebruiken we herbruikbare dekens en zetten deze vast met spanbanden. Een duurzame oplossing! We beperken het gebruik van grondstoffen en er is geen afval doordat we geen eenmalig te gebruiken inpakfolie en ontsnoeringsband toepassen. Lees hier meer over onze duurzame oplossingen!

Duurzame plantenbakken samen met TRIBOO

Wij danken TRIBOO voor deze mooie opdracht en voor de leuke samenwerking waar we veel van hebben geleerd!

Kijkvenster Greengridz duurzame plantenbak