Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We houden van ondernemen, maar niet ten koste van alles. We houden zoveel mogelijk rekening met mens en milieu:

Mens
Ontwikkelen en opleiden is verweven in de hele bedrijfsstructuur. Voor nieuwkomers, maar ook voor ervaren medewerkers up-to-date te houden. Als erkend leerbedrijf bij Stichting Hout en Meubel bieden we stages en leer/werkplaatsen voor leerlingen in opleiding als interieurbouwer op diverse niveaus.

Ook beschikken we over een opleidings- en begeleidingsfunctionaris (ook wel leermeester genoemd) met als belangrijkste taak het opleidingsniveau en de kwaliteit van het personeel op hoog niveau te houden.

Daarnaast zijn we actief betrokken bij verschillende commissies die ten doel hebben een betere balans tussen bedrijfsleven en opleidingsinstituten te bewerkstelligen. Bijvoorbeeld Bos MTI Groep, een samenwerkingsverband van bedrijven in de meubelindustrie en interieurbouw in de regio Zuid-Oost Brabant.

Milieu
Bij het ontwerp en de bouw  van ons bedrijfspand in Nuenen hebben we de belasting voor het milieu zo laag mogelijk weten te houden. Ons bedrijfspand verwarmen we met houtresten die bij het productieproces vrijkomen. Daarnaast hebben we een warmte-terugwinsysteem en gebruiken we in de productiehal een koelsysteem welke buitenlucht koelt d.m.v. water om zo een prettig werkklimaat voor onze productiemedewerkers te creëren.

Ook in het productieproces werken we zo duurzaam mogelijk: in onze vestigingen wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van plaatmateriaal met een FSC en/of PEFC keurmerk en een geautomatiseerd platenmagazijn draagt bij aan optimale arbeidsomstandigheden.

KAM Beleidsverklaring

fscpefcskh-vcaskh-4001